עדכון 20.2.24: משרד הבריאות הודיע כי החל מיולי 2024 יבוטלו חלק מקטגוריות מינוני הקנאביס הרפואי, ובמקומן יבואו אחרות ונוספות. למשל, הקטגוריה המרכזית שתבוטל היא הנפוצה ביותר כיום, T20/C4. במקומה יבואו שתי הקטגוריות T22/C4 ו-T18/C3. קטגוריות נוספות יתווספו בכל 3 הקבוצות: "עתירי THC", "עתירי CBD" ו"מאוזנים". כל ספרה בקטגוריה, מסמלת מוצרי קנאביס המכילים את אחוז הקנבינואידים…

מטופלי קנאביס רפואי מתחילים נחשפים להמון מידע מבלבל, מאות סוגים וזנים של קנאביס, קטגוריות, מינונים ועוד. חוץ מזה, צרכני קנאביס מתחילים גם לא תמיד יודעם איך להשתמש נכון בקנאביס, מה צריך לבדוק לפני קניית קנאביס וכיצד כדאי להתנהל ביומיום. בדיוק עבורכם הכנו רשימה של 21 טיפים שמטופלי קנאביס רפואי מתחילים חייבים להכיר:

כמו לכל תרופה אחרת, גם לטיפול בקנאביס רפואי, בעיקר כזה שעשיר ב-THC, עלולות להיות תופעות לוואי שליליות עבור חלק מהמטופלים. אותן תופעות לוואי של קנאביס נחשבות קלות יחסית ולרוב אינן גורמות לסיבוכים רפואיים או מצריכות טיפול רפואי, אך הן עלולות בהחלט להיות בלתי נעימות, במיוחד עבור מטופלים חדשים. רשימת תופעות הלוואי הנפוצות לאחר שימוש בקנאביס…

טרפנים הם קבוצה של אלפי חומרים טבעיים שקיימים בצמחים אשר תורמים בין היתר לטעם והריח שלהם, ולכן משמשים גם כחומרי טעם וריח בתעשיות המזון, הקוסמטיקה, והטואלטיקה. כמו צמחים אחרים, גם קנאביס מכיל מגוון טרפנים אותם הוא מייצר בטריכומות שלו. זנים שונים של קנאביס מכילים טרפנים מסוגים שונים, וההבדלים האלו אחראים להבדלים בין הטעם והריח של…

רוצים לשמור על טריות ואיכות הקנאביס ולא בטוחים איך? ובכן, בגדול, בדומה לתרופות רגילות ושאר מוצרים פרמצבטיים, גם קנאביס רפואי מומלץ לאחסן במקום חשוך, קריר ויבש, וכמובן – הרחק מהישג ידם של ילדים. שמירה על תנאי אחסון נאותים תתרום למניעת פגיעה בטריכומות (בועיות השרף על הפרח המכילות את הרכיבים הפעילים, הקנבינואידים), תצמצם את תהליך ההתדרדרות…

כשמדובר בטיפול רפואי בקנאביס, המבוסס על צמח המכיל מאות חומרים המשתנים בין זן לזן ומשפיעים באופן שונה על הגוף, קיים קושי מסוים בקביעת פרוטוקול מדויק. למעשה, משרד הבריאות ציין במפורש כי ישנו חוסר במחקר קליני בכל מה שקשור להתאמת זנים למטופלים. עם זאת, במהלך השנים הצטבר לא מעט מידע בספרות המקצועית, כמו גם עדויות של…

מטופלים רבים שקיבלו רישיון לשימוש רפואי בקנאביס ומעולם לא צרכו קנאביס בעבר, עשויים למצוא את עצמם אובדי עצות ולעתים אף בחששות מסוימים בטרם השימוש הראשוני. במאמר זה נסביר כיצד משרד הבריאות הישראלי ממליץ לעשן את ה"גליליות" או ה"ג'וינטים" – סיגריות מגולגלות המכילות תפרחת קנאביס יבשה, אך לפני כן נפרט אודות כמה "עצות זהב" לצריכת קנאביס…

שוק הקנאביס הרפואי בישראל עבר באופן טבעי מספר גלגולים וטרנספורמציות, עד שבשנת 2013 החליטה המדינה להקים סוכנות ממשלתית במסגרת משרד הבריאות הנקראת יק"ר (יחידה לקנאביס רפואי), אשר תהיה האחראית הבלעדית על ניהול פעילותו של ענף הקנאביס הרפואי בארץ. במסגרת אחריות זו נדרשת היק"ר לפעול במגוון רב של תחומים הקשורים לענף, כגון קביעת תקנים ונהלי עבודה,…

מה בעצם ההבדל בין "סאטיבה", "אינדיקה" ו-"היבריד"? מתי התחילו להשתמש במונחים הללו? מה גורם לטרימינולוגיה הזו להיחשב לשנויה במחלוקת כיום? ומדוע אם כן משרד הבריאות עדיין ממשיך להיאחז בה? התפיסה הרשמית של משרד הבריאות השימוש המרכזי שמשרד הבריאות עושה במונחים הללו הוא בהתייחסות לאופן ההשפעה של צריכת הקנאביס על המטופל, כאשר על פי "הספר הירוק",…

  בכדי ליהנות מההשפעות הרפואיות של הקנאביס ניתן לצרוך את הצמח ותוצריו במגוון רחב של אופנים ("דרכי מתן"), כאשר לכל דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה מבחינת נוחות, זמן השפעה, זמינות ביולוגית של החומרים הפעילים ועוד. יש לשים לב כי למרות שקיימות כאמור מבחר אפשרויות לצריכת קנאביס (שיפורטו להלן), נכון להיום משרד הבריאות הישראלי ממליץ…