אודות החברה
גרסיה (תאשור דור עין תמר) בע״מ, הוקמה ביוני 2022 בשם גרסיה דה אורטה בע״מ (Garcia de Orta) - מחזיקה החל משנת 2025 ברישיונות גידול וריבוי קנאביס במתקן גידול במושב עין תמר וכן ברישיון עיסוק בקנאביס ללא מגע (רישיון "אחר", קונסטרוקטיבי). החברה מגדלת גם במתקן חממה וגם במתקן גידול אינדור.
החברה גם מפעילה מאז ספטמבר 2024 בית מרקחת לקנאביס רפואי בשם בית מרקחת אורטה – ORTA Pharmacy, ברחוב הרכבת 20, תל אביב.
החברה היתה בבעלות היזמים מאיר נגה ותומר עמיר, באמצעות שרשור חברות דרך חברת תמר סי 21 אחזקות בע"מ, שנשלטת על ידי החברות רמ-גן השקעות בע"מ (שבשליטת נגה) ותאשור ברוש אחזקות בע"מ השייכת לאיולי אחזקות בע"מ (שבשליטת עמיר). תומר עמיר הוא הבעלים של חברת הלובינג המפורסמת גורן-עמיר.
בשנת 2025 רכשו מניות בחברה בני הזוג צביקה דור ורקפת דור.
ביוני 2026 החלה החברה לשווק את המוצר הראשון שלהם בשם ״דור״ בבתי המרקחת.
בחלוף מספר שבועות ביולי 2026 הופסקה פעילות הגידול.
התכנון להקמת מתקן החממות לגידול קנאביס רפואי בעין תמר החל עוד בתחילת 2019, כשבע שנים לפני תחילת השיווק בפועל. בפברואר 2019 התקשרה תאשור דור עין תמר בע"מ בהסכם לניהול ופיקוח על הקמת חממות בהיקף של עד 40 דונם. באותה תקופה היה מעורב בפרויקט גם אלי כהן מחברת 'תיקון עולם', אך כבר ביולי 2019 הודיע עמיר על כוונה לפתוח בהליך משפטי מול תיקון עולם, מה שמעיד על סכסוך בין הצדדים.
לאחר מכן הפרויקט עבר שורת עיכובים: במרץ 2020 הוקפא על רקע משבר הקורונה, חודש באוגוסט 2020 ושוב הופסק בספטמבר 2020 בשל חריגה מלוחות הזמנים ופרישת משקיעים. בין היתר, התנהל סכסוך משפטי בין תאשור דור לבין חברת הפיקוח 'זוהר אגרוטק', ממנו עולה תמונה של קשיים תזרימיים, ניסיונות חוזרים לגיוס משקיעים ומחלוקות על אופן ניהול הפרויקט. תאשור טענה כנגד חברת הפיקוח לרשלנות וניגוד עניינים; חברת הפיקוח מצדה טענה כי עמיר הוא שגרם לכישלונות הפרויקט ולאי-תשלום חובותיו. בסופו של דבר, הפרויקט התקדם עם אנשי מקצוע חדשים, וברישיונות שהתקבלו בשנת 2025 החל מתקן הגידול בעין תמר לפעול.
החברה נקראת על שמו של גרסיה דה אורטה, שהיה רופא ובוטנאי פורטוגזי-יהודי חשוב במאה ה-16, שנולד בפורטוגל, היגר להודו, חקר וכתב על הצמחייה הרפואית של הודו בספרו החלוצי "שיחות על הסמים והתרופות של הודו", ונפטר בגואה ב-1568.

